Parc de Les Basselles

El Parc de les Olors de les Basselles, enclavat en un tranquil i preciós tros a tocar mateix de la vila de l’Albi, ofereix la possibilitat d’emboscar-se en l’apassionant món de les plantes aromàtiques i medicinals.
   Farigola, romaní, espernallac, espígol i pericó, són algunes de les espècies autòctones d’aquest entorn natural privilegiat, altament representatiu del singular paisatge de Les Garrigues, comarca agrícola per antonomàsia. Murs de pedra seca centenaris delimiten els marges i suporten el pes d’unes feixes que ocupen turons i turonets, esquitxats, aquí i allà, per les tant admirades cabanes de volta. Els conreus de l’olivera i l’ametller s’alternen atzarosament en una contrada que molt possiblement produeix el millor oli d’oliva verge extra del món.
   Amb l’objectiu de proporcionar una experiència inoblidable, també hem concebut les Basselles com un parc etnobotànic. El recorregut es troba dividit en diferents feixes, representatives de grans àrees geogràfiques. Això permet al visitant conèixer l’origen remot d’espècies vegetals d’ús habitual, així com descobrir-ne diferents aspectes culturals i etnogràfics. El regne vegetal, tant a casa nostra com arreu del món, no tant sols ha jugat un paper elemental en l’alimentació, sinó que també ha ocupat un lloc de privilegi en l’àmbit guaridor  i espiritual. En aquest sentit, les plantes aromàtiques i medicinals, han jugat un paper fonamental en mitologies i cosmovisions, des de la Grècia Clàssica a l’Índia Vèdica, passant per el Mèxic precolombí i l’Àfrica precolonial.