Parc de Vall de Ros

Vall de Ros , el petit paradís d’una vall abraçada pels Cingles de Bertí

La visita comença amb la benvinguda a les grades, que ens permeten seure i concentrar la mirada a les parets verticals dels Cingles de Bertí. Així doncs, el primer que cal fer és la lectura del paisatge imponent que ens embolcalla.

La passejada pel Parc s’inicia al sector de les plantes aromàtiques, on es fan perfums amb les mans. Descobrireu que l’aroma de les plantes té notes i observareu on guarden l’oli essencial i perquè el fabriquen.

Després ens traslladarem cap a l’hort, on les plantes hortícoles acompanyen un gran nombre de condiments. Tastarem el gust picant, amb regust de bosc, de la sajolida i una gran diversitat d’alfàbregues, mastegarem una fulleta d’estragó francés, parlarem de cuina i del paper tan decidiu que interpreten els condiments. Coneixerem les associacions favorables i els beneficis pels conreus que els suposa la companyia de les plantes aromàtiques i medicinals.

I finalment tancarem la visita anant cap a la feixa de les plantes medicinals. Aquest recorregut ens acosta a aquelles plantes que potser no fan olor -o que fins i tot fan pudor-, però que tenen unes destacades propietats guaridores.